Våra producenter

En av våra producenter

Demière familjens champagne

Historien om Demière familjens champagne började 1936 i Fleury la Rivière när Fernand Demière förvärvade de första vinstockarna. Druvorna såldes till négociants tills andra världskrigets utbrott. År 1945 sålde Fernand sina första flaskor till vinhandlare i Epernay. År 1956 bestämde sig sonen Jack, vid 16 års ålder, för att fortsätta familjens arv och utveckla verksamheten genom att expandera produktionen och köpa mer mark för odling av druvor.

År 1966 förvärvade Jack sin första egna källare med två traditionella Champagne-pressar (Coquard) och inledde tillsammans med sin fru Arlette en ny era för husets utveckling. År 1998 tog deras dotter Audrey och son Jérôme över och grundade 2003 företaget A & J Demière. De utökade produktionskapaciteten genom att förvärva en ny källare 2010 och byggde en till år 2015 för att kunna välkomna större grupper för provningar.

Vingårdarna, belägna vid Montagne de Reims och Vallée de la Marne, kännetecknas av sin unika terroir med sandjord rik på fossil och snäckskal. Denna jord ger vinerna en karaktär av finhet, elegans och sälta. Demière familjen är engagerad i att minska sitt CO2-avtryck genom närheten till produktionsanläggningarna och hållbart vingårdsarbete.

Vinifieringsmetoderna inkluderar traditionella träpressar, lagring i grottor och ekfat samt moderna innovationer som betongägg för lagring och solerasystem. De håller fast vid sin filosofi ”The Demière Style” som betonar sälta, friskhet och fruktighet i deras champagner.

Gården odlar 50% Meunier, 20% Chardonnay och 30% Pinot Noir på en odlingsbar yta på cirka 9 hektar och producerar årligen cirka 65 000 flaskor över 13 olika cuvéer, inklusive en Côteaux Champenois Blanc. Jérôme var en av grundarna av Meunier-Institutet, en sammanslutning som marknadsför champagner tillverkade av Meunier-druvor.

En av våra producenter

champagne Christophe Pitois

Christophe Pitois kommer från en lång familjetradition av Vinmakare och odlare i Le Mesnil Sur Oger. Hans familj har ägnat generationer till att förfina hantverket sedan 1600-talet. Christophes odlingar finns huvudsakligen i Mesnil Sur Oger men även i Oger och Cramant. Hela hans egendom är klassificerad som Grand Cru och belägen i hjärtat av denna terroir. Druvorna är uteslutande Chardonnay. 
 
I samband med att hans far började överföra ägorna till Christophe och hans syster år 2000 slutförde Christophe en utbildning som National Oelogonist. 
Titeln öppnade möjligheter för honom att arbeta med vinifiering för många väldigt kända hus. Samt ett Grand Cru Classé i Bordeux. 
 
Efter att ha gjort karriär som Vinmakare beslutade sig Christophe för att skapa sig sitt eget märke. Allt detta från den högklassiga mark hans familj äger.
 
Samtidigt har han tagit chansen att följa sin vision om en modernare Champagne genom att framhäva denna unika jordmån via fräschör och mineralitet. 
 
Vinifiering sker i ståltankar och tunnor ( särskilt för Lieu-Dits)
För att bibehålla fräschör minimerar han den malolaktiska processen och har låg eller ingen dosage i sina Cuvéer. 
 
Allt grundar sig i miljömedveten vintillverkning.