En av våra producenter
Demière familjens champagne
Historien om Demière familjens champagne började 1936 i Fleury la Rivière när Fernand Demière förvärvade de första vinstockarna. Druvorna såldes till négociants tills andra världskrigets utbrott. År 1945 sålde Fernand sina första flaskor till vinhandlare i Epernay. År 1956 bestämde sig sonen Jack, vid 16 års ålder, för att fortsätta familjens arv och utveckla verksamheten genom att expandera produktionen och köpa mer mark för odling av druvor.
År 1966 förvärvade Jack sin första egna källare med två traditionella Champagne-pressar (Coquard) och inledde tillsammans med sin fru Arlette en ny era för husets utveckling. År 1998 tog deras dotter Audrey och son Jérôme över och grundade 2003 företaget A & J Demière. De utökade produktionskapaciteten genom att förvärva en ny källare 2010 och byggde en till år 2015 för att kunna välkomna större grupper för provningar.
Vingårdarna, belägna vid Montagne de Reims och Vallée de la Marne, kännetecknas av sin unika terroir med sandjord rik på fossil och snäckskal. Denna jord ger vinerna en karaktär av finhet, elegans och sälta. Demière familjen är engagerad i att minska sitt CO2-avtryck genom närheten till produktionsanläggningarna och hållbart vingårdsarbete.
Vinifieringsmetoderna inkluderar traditionella träpressar, lagring i grottor och ekfat samt moderna innovationer som betongägg för lagring och solerasystem. De håller fast vid sin filosofi ”The Demière Style” som betonar sälta, friskhet och fruktighet i deras champagner.
Gården odlar 50% Meunier, 20% Chardonnay och 30% Pinot Noir på en odlingsbar yta på cirka 9 hektar och producerar årligen cirka 65 000 flaskor över 13 olika cuvéer, inklusive en Côteaux Champenois Blanc. Jérôme var en av grundarna av Meunier-Institutet, en sammanslutning som marknadsför champagner tillverkade av Meunier-druvor.